MyStanley

Paswoord vergeten? Ben je nog geen lid van MySTANLEY? Word nu lid!.

Ons bedrijf

Bent u een kleinhandelaar die zijn klanten eersteklasproducten wilt aanbieden, of een ervaren eindgebruiker op zoek naar het beste gereedschap – STANLEY is hier om u te dienen. 

STANLEY is trots op zijn reputatie op het veld van uitmuntendheid. Wij leggen ons onverdroten toe op het uittesten, ontwerpen en verbeteren van onze producten om de kwaliteit en maximale werking ervan te garanderen. Het handhaven van onze status als ’s werelds beste in wat we doen is belangrijk voor ons en precies wat u verwacht van een naam als STANLEY.

The STANLEY Works, oorspronkelijk een fabrikant van ijzerwaren voor grendels en deuren gevestigd in New Britain, Connecticut, werd in 1843 opgericht door Frederick T. STANLEY. Een paar jaar later, in 1857, stichtte Fredericks neef, Henry STANLEY, The STANLEY Rule and Level Company. In 1920 fuseerde The Rule and Level Company met The STANLEY Works om daar uit te groeien tot de beroemde afdeling Handgereedschap.

In de loop der jaren ontwikkelde The STANLEY Works enkele van de meest innovatieve en nuttige werktuigen ooit. Voorbeelden hiervan zijn onder meer de Bailey® schaaf, de Surform® frees, de PowerLock ® rolmeter en meest recent nog het FatMax™ productassortiment. Vandaag behoort STANLEY meer dan ooit tot de marktleiders op het gebied van de werktuiginnovatie.

Onze geschiedenis

Als we helemaal teruggaan in de tijd, komt het neer op drie personen: Frederick STANLEY, Duncan Black en Alonzo Decker. Drie gepassioneerde mannen die elk een sterk bedrijf opstartten waar ze zo trots op waren dat ze er hun naam op zetten.

Honderden jaren later blijven we er trots op de met hun naam verbonden erfenis voort te zetten. 

In 1843 opende Frederick STANLEY in New Britain, Connecticut, een kleine werkplaats om er grendels, scharnieren en andere producten uit smeedijzer te vervaardigen. Met superieure kwaliteit, consistente innovatie en rigoureuze operationele optimalisatie definieerde STANLEYs bedrijf zich allengs, samen met zijn producten, op het veld van uitmuntendheid.

In 1910 startten S. Duncan Black en Alonzo G. Decker in Baltimore, Maryland, hun eigen zaak op, toen nog van een vergelijkbare grootte. Zes jaar later veranderden ze de wereld door het verkrijgen van ’s werelds eerste patent op een draagbaar elektrisch werktuig, en de onderneming die zij uitbouwden is sedertdien de wereld blijven veranderen.

Tijdens de daaropvolgende decennia groeiden beide bedrijven onafhankelijk van elkaar en vergaarden zo een ongeëvenaard assortiment van merken en producten, en een nog indrukwekkender schat aan industriële expertise. 

1914 – eerste nietjesmachines

1930 – eerste automatische deur

1931 – eerste rolmeter

1961 – eerste draadloze boormachine

In 2010 gingen de twee bedrijven samen en vormden zo Stanley Black & Decker, met als doel de werktuigen en oplossingen te bieden waarop industriële bedrijven, vakmensen en consumenten een beroep doen om te slagen wanneer het er echt toe doet. 

Sinds 1843 hebben we in alles wat we doen de standaard voor uitmuntendheid bepaald. Geen enkel ander bedrijf ter wereld heeft een sterkere of meer fascinerende geschiedenis wat betreft het leveren van onvermoeibaar, innovatief, krachtig gereedschap dat vaklui over de hele wereld helpt bij het bouwen en herstellen, en de bescherming van ’s werelds meest waardevolle dingen.

Stanley Black & Decker is ’s werelds grootste werktuigenfabrikant en beveiligingsbedrijf. Wij tellen wereldwijd bijna 40.000 medewerkers en zijn actief in meer dan 175 landen.

Net als in 1843 wordt onze passie voor uitmuntendheid over de hele wereld herkend in onze efficiënte zakenactiviteit, doelgerichte groei, en de loyale relaties met onze klanten.

Voor meer informatie: www.stanleyblackanddecker.com

Maatschappelijke verantwoordelijkheid: missie

Stanley Black & Decker zet zich ten volle in om zijn organisatie te beheren op basis van de richtlijnen van de International Standard SA 8000, de internationale en nationale arbeidswetgeving.

Het streven naar een continue verbetering van onze maatschappelijke verantwoordelijkheid is ALLEEN mogelijk als we voor het volgende zorgen:

  • Proactieve eliminatie van kinderarbeid.
  • Proactieve eliminatie van gedwongen of verplichte arbeid.
  • Gezonde en veilige werkplekken.
  • Vrijheid van vereniging en recht op collectieve onderhandelingen.
  • Proactieve eliminatie van discriminatie.
  • Proactieve uitbanning van disciplinaire maatregelen die niet respectvol zijn.
  • Eerlijke en onderhandelde werktijden.
  • Eerlijke en transparante vergoedingen.

Om onze doelen te bereiken, verwachten we een verantwoordelijkheidsgevoel van al onze medewerkers, waar nodig in nauwe samenwerking met onze stakeholders. Het management van Stanley Black & Decker neemt de algemene verantwoordelijkheid op zich om ervoor te zorgen dat deze missie wordt gecommuniceerd en geïmplementeerd in alle bovenvermelde juridische entiteiten.